Tournedos van eendenborsten met eendenlever
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van antonfrankrijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Snijd de schoon door te veel naasthangend vet af te snijden.
- Er blijft meer dan genoeg over.
- Snijd peesjes weg en snijd de borsten in de lengte van af de smalle kant open zonder ze door te snijden.
Leg in de holte van iedere borst repen . - zeer licht en maal er verse peper over.
Snijd de door en verwijder de pit en leg reepjes dadel naast/op de . - Bind de borsten nu stevig dicht op vier à vijf plekken.
Snijd vervolgens tussen de touwtjes vier tournedos (dikke plakken).
Bak deze tournedos in zeer weinig . - Vet van de eendenvellen gaat los komen.
- Bak naar smaak iedere zijde een minuut of drie à vier.
- Deze borsten mogen mooi rosé blijven.
- Gebruik je een thermometer dan mag de kerntemperatuur op 50 graden komen.
Haal de borsten uit de pan. - laat de tournedos in folie rusten.
- Eventueel kunnen ze in folie bewaard worden in een oven van 90 graden.
Schep een eventueel te veel aan vet er uit. - Deglaceer de pan met portwijn.
- Voeg stevig roerend aan de kokende jus een lepel ijskoude toe.
- Geef nog een stevige draai aan de pepermolen Et voilà, de saus is klaar.
- Schep op ieder bord een beetje saus en leg daar de tournedos boven op.
Ook lekker om te maken
Variaties op Tournedos van eendenborsten met eendenlever
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tournedos van eendenborsten met eendenlever | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3 kcal | 0% | 12 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |