Snijd de in blokjes van 2 x 2 x 2 cm, in een schaal doen of over kleine schaaltjes verdelen.
Schenk de over de
Vers fruit wassen en zo nodig schoonmaken.
Doe het fruit in een pannetje met ca. 1 cm water (of sap)
Breng het fruit aan de kook.
Laat vers fruit even koken tot het iets zacht is en er sap uit komt.
Bind het vruchtensap met in water aangeroerde maïzena.
Breng op smaak met (het moet echt lekker zoet zijn!)
Verdeel het fruit over de cake(4) (mag warm gebeuren).
De custard:
Roer in een kommetje een glad papje van de custard(1 stuk), suiker(2 eetlepels)(20 gram)(1 stuk) en een beetje van de melk(4 deciliter), verhit de rest van de melk(4 deciliter) in een pannetje.
Neem de pan van het vuur als de melk(4 deciliter) begint te koken.
als de kook er af is, voeg dan al roerend en langzaam het custardpapje bij de melk(4 deciliter).
Zet de pan terug op het vuur en laat de vla al roerend ca 4 minuten zachtjes koken.
Laat de vla tot lauwwarm afkoelen, roer af en toe anders komt er een vel op.
Verdeel lauwwarme vla over het fruit.
Zet het geheel (afgedekt met plastic folie) in de koelkast om af te koelen (minimaal 1 uur)
Afwerking:
Klop de slagroom(2 deciliter) met de suiker(2 eetlepels)(20 gram)(1 stuk) stijf.
Slagroom(2 deciliter) over de trifle verdelen en glad strijken.
Afgarneren met muntblaadjes en / of amandelschaafsel
Tip 1:
In plaats van de triffle te maken in 1 schaal, is het ook een lust voor het oog als je dit recept aanbied in een mooi, hoog glas of coupe!
Tip 2:
Kinderen zijn niet bepaald dol op sherry(1 deciliter).
Vervang voor kinderen de Sherry(1 deciliter) door vruchtensap of limonade.
Tip 3:
Overgebleven slagroom gebruiken voor garnering of in de koelkast zetten en later op maken (Tip:
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in cake
Suiker
aardbeien, suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in cake
Koemelk
custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
cake en custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.