Triffle

Ingrediënten

+ -
print

Voor de custard:

Afwerking:

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in blokjes van 2 x 2 x 2 cm, in een schaal doen of over kleine schaaltjes verdelen.
  2. Schenk de over de Vers fruit wassen en zo nodig schoonmaken.
  3. Doe het fruit in een pannetje met ca. 1 cm water (of sap) Breng het fruit aan de kook.
  4. Laat vers fruit even koken tot het iets zacht is en er sap uit komt.
  5. Bind het vruchtensap met in water aangeroerde maïzena.
  6. Breng op smaak met (het moet echt lekker zoet zijn!) Verdeel het fruit over de (mag warm gebeuren).
  7. De custard:
  8. Roer in een kommetje een glad papje van de , en een beetje van de , verhit de rest van de in een pannetje.
  9. Neem de pan van het vuur als de begint te koken.
  10. als de kook er af is, voeg dan al roerend en langzaam het custardpapje bij de .
  11. Zet de pan terug op het vuur en laat de vla al roerend ca 4 minuten zachtjes koken.
  12. Laat de vla tot lauwwarm afkoelen, roer af en toe anders komt er een vel op.
  13. Verdeel lauwwarme vla over het fruit.
  14. Zet het geheel (afgedekt met plastic folie) in de koelkast om af te koelen (minimaal 1 uur) Afwerking:
  15. Klop de met de stijf.
  16. over de trifle verdelen en glad strijken.
  17. Afgarneren met muntblaadjes en / of amandelschaafsel Tip 1:
  18. In plaats van de triffle te maken in 1 schaal, is het ook een lust voor het oog als je dit recept aanbied in een mooi, hoog glas of coupe!
  19. Tip 2:
  20. Kinderen zijn niet bepaald dol op .
  21. Vervang voor kinderen de door vruchtensap of limonade.
  22. Tip 3:
  23. Overgebleven slagroom gebruiken voor garnering of in de koelkast zetten en later op maken (Tip:
  24. lekker op een kop koffie).
25
25
25

Variaties op Triffle

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Triffle
VariatieAantalGang
Triffle2Nagerechten
Frambozen- mascarpone triffle voor buffet1Speciale gelegenheden
Bitterkoekjes triffle1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in cake
  • aardbeien, suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in cake
  • custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake en custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
112 kcal
5%448 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
5%20 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Triffle