Ingrediënten

+ -
print

Pangasiusrolletjes:

Gevulde tomaatjes:

Taartje van zalmmouse (voor 6 personen):

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Pangasiusrolletjes:
    Snijd 1 schaaltje pangasiusfilet in reepjes.
  2. Strooi er 2 tl Provençaalse over en peper naar smaak (voeg geen zout toe).
  3. Rol de stukjes vis in een plakje .
  4. Bak de rolletjes ca. 5 min.
  5. in een grilpan of koekenpan.

    Gevulde tomaten:
    Meng de garnaaltjes met de crème fraîche, de dragon, 1 eetlepel azijn en wat peper.
  6. Laat dit mengsel even staan.
  7. Was de , snijd ze een stukje van het midden door zodat het takje eraan blijft zitten (zie foto).
  8. Hol ze uit met een lepel.
  9. Bestrooi de binnenkant van de met zout en peper en druppel er wat azijn in.
  10. Verdeel het garnalenmengsel over de tomaten en leg ze per twee op een bord.

    Taartje van zalmmouse:
    Voorbereiden:
    Zet de kleine ronde (ramequin)bakjes klaar.
  11. Snijd de geschilde in de lengte in 6 dunne plakken.
  12. Bestrijk de binnenkant en bodem van de bakjes dun met olie.
  13. Leg dan een plak tegen de binnenwand en druk deze aan.
  14. Laat de zalm uitlekken en verwijder graten en velletjes.

    Bereiden:
    Pureer de zalm met behulp van een elektrische keukenmachine.
  15. Roer de , zure , het , de en de erdoorheen.
  16. Week de gelatineblaadjes enkele minuten in een met koud water gevulde kom.
  17. Knijp het vocht uit de zacht geworden blaadjes.
  18. Verhit ca. 2 eetlepels water in een steelpan en los de gelatineblaadjes hierin op.
  19. Giet dit bij het zalmmengsel en roer goed door elkaar.
  20. Verdeel het zalmmengsel over de bakjes en zorg dat de tegen de binnenkant op zijn plaats blijft zitten.
  21. Laat de bakjes met zalmmousse afgedekt met folie in de koelkast enkele uren opstijven.
  22. Plaats de bakjes met de moussekant op een bord.
  23. Stort de vulling op het bord.
  24. Garneer de zalmmousse met enkele en eventueel een takje .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • kruiden en mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden en mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
  • hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • zalm en gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
177 kcal
8%708 kcal
Vetten
7 g.
11%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Trio van vis