Tromkoek / Trommelkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vorm invetten met en bestrooien met .
    in hele kleine stukjes snijden.
    wassen en laten uitlekken.

    Het zelfrijzend met het en citroen vermengen.
  2. In een kuiltje de breken en de erbij doen.
  3. Van het midden uit roerende een glad beslag maken.
  4. De rest van de boter, de suiker met kaneel, de appel en de gewassen en uitgelekte rozijnen er doorroeren.

    Het beslag in de vorm doen.

    Nu kunt u de trommelkoek op twee verschillende wijzen verder bereiden:

    Vul de grote pan met water en breng dit aan de kook.
  5. Dek de vorm met beslag af met bijvoorbeeld vershoudfolie of een daksel.
  6. Plaats de vorm in het kokende water.
  7. Zorg dat het water tot 2 cm onder de rand van vorm blijft.
  8. Het water weer aan de kook laten komen en zachtjes laten koken tot dat de trommelkoek gaar is (na ongeveer 1 à 1,5 uur).

    Of

    Plaats de vorm in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
  9. voor ongeveer 1 uur en 15 minuten.

    Je kunt 50 gram eventueel vervangen door 50 gram krenten.

    Je serveert de trommelkoek warm, met en/of stroop.
    Het is ook lekker om uitgebakken spekjes erbij te serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Tromkoek / Trommelkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hartelijk dank voor het bovenstaande recept. Ik heb de trommelkoek bij moeders thuis vaak gegeten met boter en suiker er op....HEERLIJK! En ik heb wel een trommel, maar had er geen recept bij. En... Lees reactie
1 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
632 kcal
31%2528 kcal
Vetten
17 g.
25%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
93 g.
36%372 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tromkoek / Trommelkoek