Truffel pralinetaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Breng de aan de kook en neem de pan van het vuur.
  2. Breek 600 gram chocolade aan stukken en smelt ze al roerend in de tot er een gladde massa ontstaat.
  3. Vul 2 beslagkommen met de gesmolten chocolade en laat hem afkoelen.
  4. Zet hem 2-3 uur koud weg.
  5. Hak 100 gram chocolade grof en smelt hem au bain marie.
  6. Laat hem ca. 10 minuten afkoelen.
  7. Beleg de bodem van een springvorm (26 cm) met bakpapier.
  8. Splits de .
  9. Klop het eiwit, 4 eetlepels koud water en een snufje stijf.
  10. Strooi tijdens het kloppen geleidelijk de suiker en de erbij.
  11. Spatel de eidooiers er een voor een doorheen.
  12. Spatel de vloeibare chocolade er beetje bij beetje doorheen.
  13. Zeef de , de , de en het boven de kom en spatel het erdoorheen.
  14. Strooi het deeg in de vorm.
  15. Bak de taart ca 25 minuten in een voorv erwarmde oven op 175 graden C.
  16. Laat hem in de vorm afkoelen.
  17. Laat 200 gram chocolade smelten.
  18. Strijk de chocolade dun uit over de achterkant van een bakblik en laat hem drogen.
  19. Schuif, zodra de chocolade begint te stollen, met behulp van een spatel naar elkaar zodat er rolletjes ontstaan .
  20. Snijd de biscuitbodem horizontaal doormidden.
  21. KLop de chocoladeroom in beide kommen in elk ca. 1 minuut tot een crème.
  22. Strijk 1/3 van de crème over de onderste bodem.
  23. Leg de tweede bodem erbovenop.
  24. Strijk de rest van de crème als een koepel op de taart en langs de rand.
  25. Zet de taart ca. 2 uur koud weg.
  26. Versier hem kort voor het serveren met chocoladerolletjes en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
330 kcal
16%5280 kcal
Vetten
18 g.
26%288 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%544 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Truffel pralinetaart