Truffelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de fond in een pannetje en reduceer op een matig vuur tot de helft.
  2. Voeg het toe.
  3. Gebruik ongezouten fond, anders geen meer toevoegen!
  4. Borstel de schoon en schaaf hem in dunne plakjes.
  5. Snijd deze plakjes vervolgens in niet te kleine stukjes.
  6. Voeg toe aan de fond en laat 10 min.
  7. garen.
  8. Voeg de en de witte toe.
  9. Braad het vlees.
  10. Neem het uit de pan en houd het warm door het in aluminiumfolie te wikkelen en in een op 85°C voorverwarmde oven te plaatsen.
  11. Blus het braadvet met wat , roer de aanbaksels goed los van de pan en giet bij de saus.
  12. Breng op smaak met wat en eventueel nog wat .
  13. Maak een papje van koud en maïzena, breng de saus aan de kook en bind met het maïzenapapje.
  14. Goed roeren en nog 2 min.
  15. rustig laten doorkoken.
  16. Geef deze saus bij gebraden rundvlees, kalfsvlees of wild.
25
25
25

Variaties op Truffelsaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Truffelsaus
VariatieAantalGang
Tagliatelle met paddensstoelen en truffelsaus1Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje en wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Truffelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET

Heerlijke saus en lekker makkelijk te maken. Ik gebruik altijd de truffelproducten van www.truffles.nl ; de olie maar ook de tartufata is echt een heerlijke basis voor een saus!
Jose 1 april 2016
Simpel sausje maar truffels komen in nogal wat maten en gewichten (en prijzen!) dus misschien handig om te vermelden hoeveel truffel er in gaat? (ik denk zelf aan 10/15 gram)
Remco 30 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
0 kcal
0%0 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Truffelsaus