Tulband

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Vormpjes
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
  2. Klop de met 75 gram suiker in 10 minuten op de hoogste stand lichtgeel en luchtig.
  3. Spatel het en erdoor.
  4. Voeg een mengsel van 3 eetlepels heet water en 25 gram gesmolten toe.
  5. Verdeel het beslag over 8 kleine tulbandvormpjes.
  6. Bak de tulbandjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar en bruin.
  7. Laat de cakejes in de vormpjes afkoelen.
  8. Rasp de en pers hem uit.
  9. Hang een kom in een pan heet water en smelt de rest van de erin.
  10. Voeg het citroenrasp, citroensap en de rest van de suiker toe.
  11. Roer het tot de suiker is opgelost.
  12. Klop het ei erdoor en laata het al roerend in 8 minuten binden.
  13. Laat het mengsel afkoelen.
  14. Klop de met stijf en spatel het door het citroenmengsel.
  15. Maak de schoon.
  16. Haal de cakjes uit de vormpjes.
  17. Leg ze ieder op een bordje, verdeel de citroenroom erover met de .
  18. Bestuif de gerechtjes met .
25
25
25

Variaties op Tulband

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tulband
VariatieAantalGang
Tulband met koffie1Koffie
Gluten- en lactosevrije Kersttulband1Kerst
Advokaattulband1Winter

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • rietsuiker, vanillesuiker, aardbeien, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
267 kcal
13%2136 kcal
Vetten
10 g.
15%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%336 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
1%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tulband