Tulband

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Bakvorm
  • Oven
  • Zeef
  • Plank

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. De uitgelekte en in een kom met 1 tot 2 eetlepels even omscheppen om te voorkomen dat ze in het beslag snel naar onderen zakken.
    Zeef de rest van het boven een andere kom.
    In nog een andere (beslag)kom de , en met de mixer in ongeveer 10 minuten tot een romige massa kloppen.
  3. Dan de een voor een erdoor kloppen.
  4. Voeg pas een volgend ei toen als het vorige helemaal door het botermengsel is opgenomen.
    Dan het zelfrijzend beetje voor beetje toevoegen en met een spatel luchtig door het /eimengsel scheppe.
  5. Tenslotte de en erdoor spatelen.
    Doe het beslag in een ingevette tulbandvorm en strijk de bovenkant glad.
  6. De bakvorm op een rooster in het midden van de oven schuiven en de tulband in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar bakken.
    Tulband uit de oven nemen en eerst circa 10 minuten in de vorm laten afkoelen.
  7. Daarna de vorm omstorten op een plank of rooster en verder laten afkoelen.
  8. Bestrooi de tulband eventueel met wat .
25
25
25

Variaties op Tulband

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tulband
VariatieAantalGang
Speculaastulband1Taart en gebak
Gemarmerde hazelnoottulband1Taart en gebak
Kersttulband1Kerst

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Tulband heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Een heerlijke tulband, echt lekker en super gelukt!
Anny 24 december 2015
De tulband was lekker. Wie had dat recept verzonnen? Nou ja het was lekker. Tot de volgende keer Groetjes Nadine.
Nadine 21 december 2013
Ik vind het een goed recept. Werkt super!
Laya 5 juli 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
cake
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3879 kcal
193%3879 kcal
Vetten
233 g.
333%233 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
611 g.
235%611 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
17%15 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tulband