Turks fruit
- Herkomst Somalie
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van christina57
- 2 reviews
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak van tevoren een papje van de of custard.
- Doe het , de in een braadpan met een dikke bodem.
- Kook dit totdat de is opgelost, een beetje inkoken, voeg toe de naar smaak, cardamom, , .
- Blijf voordurend roeren.
- Wikkel een baddoekje over uw hand om verbranding te voorkomen, Giet geleidelijk het /custardpapje erbij.
- En laat het op hoog vuur inkoken.
- Dit duurt ca 40 minuten.
- Af en toe van het glazig geworden mengsel proeven (moet zoet en tegelijk wat zurig smaken).
- Als het teveel gaat bluppen giet er wat op en blijf roeren.
- Op een gegeven moment zie je suikerkristallen en laat het mengsel van de pan los nu de eetl.
- lepel toevoegen .
- Stort het deeg op een koude plaat, of in een ingevette schaal.
- Aflaten koelen en er brokjes van snijden, Het moet niet te slap zijn dan krijg je een glazige bal in je mond.
- Als dit het geval is kan je het enmaal terug doen in de pan en heel goed weer glad roeren en wat verder inkoken.
- Als de brokjes goed zijn door de gemalen wentelen.
- Snoepjes in de koelkast bewaren.
- Als het goed lukt zijn ze heel lekker.
- Het is geen eenvoudig recept maar heel leuk om te doen.
- Deze snoepjes worden gemaakt voor het suikerfeest.
Variaties op Turks fruit
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Turks Fruit | 1 | Snacks |
Turks fruit (turks snoepje) | 1 | Streekgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Turks fruit heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1614 kcal | 80% | 6456 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 125 g. | 138% | 500 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |