Turkse linzensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Stap 1:
  2. Eerst de stukjes en fruiten in en vervolgens de tomatenpasta meefruiten.
  3. Stap 2:
  4. Giet ongeveer een halve liter bij en voeg de rode toe, eerst de wassen!
  5. De moeten ongeveer 2 vingertoppen onder het waterniveau zijn.
  6. Gaar koken die handel!
  7. Als de open knappen, is het bijna klaar.
  8. Voeg het bouillonblokje toe.
  9. Stap 3:
  10. Je merkt dat de soep dikker wordt van structuur, wel de goed doorkoken.
  11. Doe de rode (in stukjes gemalen) door de soep en kook deze mee.
  12. Vervolgens ongeveer 2 eetlepels en 2 klontjes .
  13. Even mee laten koken!
  14. Stap 4:
  15. Als laatste giet je de halve glas erbij en doe je 4 flinke eetlepels er door heen.
  16. Serveren:
  17. Om het compleet te maken, moet je er een klein beetje citroensap doorheen doen, pas als de soep op je bordje geserveerd is.
  18. Tip:
  19. Eten met vers Turks brood.
  20. Afiyet Olsun (eet smakelijk)
25
25
25

Variaties op Turkse linzensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Turkse linzensoep
VariatieAantalGang
Turkse linzensoep3Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblok
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
85 kcal
4%340 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Turkse linzensoep