Turkse yoghurtcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. uitpersen en ½ liter water en aan de kook brengen.
    Op hoog vuur 20 minuten laten koken tot er een suikerstroop ontstaat.
  2. Citroensap er door roeren en laten afkoelen.
  3. Oven voorverwarmen op 175 graden celsius.
  4. Vierkante bakvorm 23 x 23 cm invetten.
  5. goed afwassen en raspen.
  6. zeven.
  7. en in 7 minuten romig kloppen.
  8. Sinaasappelrasp, yoghurt en er door kloppen en het deeg in de vorm doen. 40 minuten laten bakken.
  9. Cake in 14 stukken snijden en de suikerstroop er over schenken.
  10. Afdekken met aluminiumfolie.
  11. Suikerstroop 20 minuten in laten trekken.
  12. stijf kloppen met iets en op elk stukje cake en dot doen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bulgaarse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in bulgaarse yoghurt en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bulgaarse yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Turkse yoghurtcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

500 gr suiker + 200 gr suiker+ slagroom? Heftige cake!
Chrissie 26 juli 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
947 kcal
47%3788 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
83 g.
32%332 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
125 g.
138%500 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Turkse yoghurtcake