Turkse yoghurtcake
- Herkomst Turkije
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- 1 reviews
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Bakvorm
- Oven
Bereidingswijze
- uitpersen en ½ liter water en aan de kook brengen.
Op hoog vuur 20 minuten laten koken tot er een suikerstroop ontstaat. - Citroensap er door roeren en laten afkoelen.
- Oven voorverwarmen op 175 graden celsius.
- Vierkante bakvorm 23 x 23 cm invetten.
- goed afwassen en raspen.
- zeven.
- en in 7 minuten romig kloppen.
- Sinaasappelrasp, yoghurt en er door kloppen en het deeg in de vorm doen. 40 minuten laten bakken.
- Cake in 14 stukken snijden en de suikerstroop er over schenken.
- Afdekken met aluminiumfolie.
- Suikerstroop 20 minuten in laten trekken.
- stijf kloppen met iets en op elk stukje cake en dot doen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Yoghurtcake440m
-
Recept
Snelle yoghurtcake455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bulgaarse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in bulgaarse yoghurt en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bulgaarse yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Turkse yoghurtcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 947 kcal | 47% | 3788 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 83 g. | 32% | 332 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 125 g. | 138% | 500 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |