Tzaziki

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Schil de en snijd hem in 2 helften.
  2. Ontdoe de van het vruchtvlees met een lepeltje.
  3. Daarna goed erop strooien en laat hem ongeveer 10 minuutjes zo liggen.
  4. Daarna het eraf schrapen met een lepeltje en raspen in de keukenmachine.
  5. De geraspte in een schone doek (theedoek) doen en wring hem goed droog totdat het meeste nat eruit is.
  6. De knoflookteentjes (3 of meer) uitpersen, bij de doen en de samen met de door elkaar roeren tot 1 geheel.
  7. Zet deze op een koele plek weg.
  8. Het lekkerste is de tzaziki als je hem een dag van te voren maakt.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Tzaziki

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tzaziki
VariatieAantalGang
Tzaziki3Sauzen en marinades
Yogurtsausje (Tzaziki)1Sauzen en marinades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Tzaziki heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heb de saus gisteren als amuse gebruikt bij borrelgehaktballetjes, erg lekker! De saus was lekker licht van smaak en niet te overheersend. Ga deze zeker nog eens vaker maken. Bedankt voor het delen. G... Lees reactie
Laura 27 december 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
36 kcal
1%216 kcal
Vetten
3 g.
4%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%18 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tzaziki