Udang kuah assam pedis (Garnalen in een zure, zeer pittige bouillon)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Rasp
Bereidingswijze
- Was de belimbing wuluh en snijd het in stukjes.
Halveer de jamur merang.
Maak de rawits schoon en snijd deze in kleine stukjes.
Rits de blaadjes van de kemangi.
Pel de , verwijder het darmkanaal en marineer ze met het . - Houd dit apart.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Schil de en en rasp deze fijn.
Kneus de .
Fruit deze kruiden in wat olie tot het gaat geuren en voeg het toe.
Laat de koken en breng het op smaak met , en het .
Als de is verkleurd de , belimbing, jamur merang en rawits toevoegen.
Laat het zachtjes koken tot de van kleur zijn veranderd.
Zet het vuur uit en voeg de kemangi toe.
Schep het geheel goed door en serveer het warm.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Toemis Udang Jengkol Pedis (Geroosterde garnalen in pittige saus)450m
-
Recept
Toemis remis pedis manis (Gekookte mosselen in een zeer hete, rode saus)440m
-
Recept
Pangsit gulung kuah (Pangsit met kool uit de bouillon)430m
-
Recept
Sajoer Papaya (jonge papaya in pittige kokossaus)445m
-
Recept
Cah Tauge Pedis (pittige tauge met bouillon)445m
-
Recept
Tahoe boemboe pedis (zeer pittig gekruide tahoe)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 48 kcal | 2% | 192 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |