Udang nanas (garnalen met ananas)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Koekenpan
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snij de fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Schil de en rasp deze fijn.
Pof de in een droge koekenpan.
Maak de samen met de , knoflook, , , en fijn in de vijzel tot een pasta.
Verhit in een pan en bak de heel kort.
Voeg de kruidenpasta toe en bak het geheel voor ca. 5 min. - op een laag vuurtje.
Voeg nu , sambal en de toe.
Breng het geheel aan de kook en laat dit met een deksel op de pan zachtjes sudderen tot de gaar zijn en de zacht.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Laksa udang (garnalen in bouillon en kokosmelk)445m
-
Recept
Bebotok udang (gestoomde garnalenpakketjes)430m
-
Recept
Gulai udang (garnalen in kruidige saus)450m
-
Recept
Udang asem manis (garnalen in zoete saus)445m
-
Recept
Udang Bandung (milde grote garnalen)450m
-
Recept
Udang Cuka (garnalen in azijnsaus)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal oelek
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
- ananas past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal oelek kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 200 kcal | 10% | 800 kcal |
Vetten | 9 g. | 12% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |