Udang pedis manis (garnalen met aardappelschijfjes in een pittige saus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Pel de .
Maak deze schoon.
Maar laat de staart zitten.
Marineer ze een uur in en .
Maak de schoon en snij deze in blokjes.
Frituur de aardappelblokjes tot deze licht bruin worden.
Maak de ingrediënten voor de boemboe schoon en snij deze fijn.
Wijf de ingrediënten voor de boemboe tot een kruidenpasta.
Verhit wat in een wok en bak de ingrediënten voor de boemboe licht aan tot deze begint te kleuren.
Voeg de toe en schep het geheel goed door op een laag vuurtje.
Voeg de toe en bak tot ze van kleur veranderen.
Doe de aardappelblokjes, , en er bij en stoof de gaar.
Schep het geheel goed door.
Breng het gerecht op smaak met en en bestrooi met de Bawang goreng.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Laksa udang (garnalen in bouillon en kokosmelk)445m
-
Recept
Gulai Kepala Ikan (Vissenkoppen in een pittige kokossaus)445m
-
Recept
Cumi cumi padang (inktvis in een pittige zoet/zure saus)445m
-
Recept
Udang Besar Bakar (licht pittige grote garnalen)455m
-
Recept
Udang asem manis (garnalen in zoete saus)445m
-
Recept
Kalio udang (garnalen met kokos in een hete saus)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda
- trassi kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen en trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1210 kcal | 60% | 4840 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |