Uienjam
- Herkomst Nederland
- Categorie Jam en marmelade
- Bereiden
- Kookboek van ladysteffie
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de in dunne plakjes.
- Doe de en de ui in een grote pan en leg er het deksel op.
- Laat koken op een gemiddeld vuur en roer er af en toe eens in.
- Zet het vuur zo hoog mogelijk zonder dat je de laat aanbranden.
- Zodra de week worden en wat verschrompelen en ongeveer nog de helft van hun volume hebben, zet je het vuur laag en laat je ze verder koken, zonder ze te laten aanbranden, tot ze een caramel kleurtje krijgen.
- Doe het deksel er dan van en verlaag indien nodig het vuur.
- Voeg de en azijn toe.
- Laat verder koken tot je een papperige massa hebt en er geen vocht meer over is.
- Check de smaak, er mag geen al te scherpe uiensmaak zijn!
- Indien nodig, voeg meer en azijn toe.
- Tip:
- aangezien er een redelijk grote hoeveelheid uienjam wordt gemaakt, kun je deze in kleine, schone, uitgekookte potjes inpotten door ze tot de rand te vullen met de nog hete (!) jam, en met het blikken dekseltje op de kop te laten afkoelen.
- De jam is dan nog een maand houdbaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Uienjam430m
Variaties op Uienjam
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Uienjam | 2 | Jam en marmelade |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Uienjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 219 kcal | 10% | 219 kcal |
Vetten | 45 g. | 64% | 45 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |