Uienpizza
- Herkomst Nederland
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Braadpan
- Pan
- Oven
- Bakpapier
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Laat de even uitlekken.
- Leg ze daarna in een kom met de en laat ze 15 minuten staan.
- Spoel ze af met koud water en dep ze droog met keukenpapier.
- Snijd ze in de lengte doormidden.
Verwarm de olie in een braadpan. - Voeg de , de knoflook en de toe en roer tot alles met de olie bedekt is.
- Bedek de met de aluminiumfolie, sluit de pan en stoof de ca. 25 minuten tot ze zacht zijn.
- Schep halverwege het uimengsel om.
Roer het blikje tomatensaus door het uimengsel. - Draai het vuur hoger en laat het mengsel ca. 5 minuten doorkoken tot het mengsel is ingedikt.
- Breng op smaak met en .
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden celsius. - Bekleed het bakblik met bakpapier.
- Rol het over het bakpapier uit.
Maak een rand door het om te rollen.
Verdeel het uimengsel erover en laat de rand vrij. - Garneer met de en de .
- Bak de pizza in 15-20 minuten goudbruin.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kaas-uienpizza455m
Variaties op Uienpizza
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Uienpizza | 2 | Ovenschotels |
Kaas-uienpizza | 1 | Pastagerechten |
Uienpizza met cherrytomaatjes | 1 | Ovenschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pizzadeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- provencaalse kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- provencaalse kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 74 kcal | 3% | 296 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |