Uienquiche
- Herkomst Italie
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van grootje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Deegroller
- Wok
- Oven
Bereidingswijze
- De oven op 200 graden C voorverwarmen.
- Doe het bakblik op de tweede riggel van onderen.
- Meng de , , het en de met de en het tot een gladde massa.
- Voeg nu twee toe en kneed nogmaals het geheel tot een homogene massa.
- Verpakt het deeg nu in folie en laat het 1 uur rusten.
- Doe de spekreepjes in een wok en laat ze ongeveer 10 minuten braden doe er de geschilde en gesneden bij en laat het geheel nog eens 10 minuten op het vuur staan,wel zo nu en dan het geheel omroeren.
- Meng de 2 met de tot deze goed vermengd is.
- Het deeg op een stuk folie uitrollen met de deegroller.
- Deze lap deeg in het bakblik van 26 cm doen.
- Hierin de ui- mengsel en daar overheen de ei- mengsel gieten.
- De rechtopstaande deegrand naar binnen laten vallen of drukken en dan wat reepjes deeg erover heen leggen.
- Nu de geraspte kaas erover strooien en in de oven voor circa 40 minuten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Franse uienquiche440m
Variaties op Uienquiche
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Uienquiche | 1 | Hartige taarten |
Rode uienquiches met boerenkaas | 1 | Hapjes |
Franse uienquiche | 1 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- spekjes kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter, provencaalse kruiden, oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, mascarpone, oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- provencaalse kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, mascarpone, oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 589 kcal | 29% | 3534 kcal |
Vetten | 38 g. | 55% | 228 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 50 g. | 19% | 300 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |