Uiensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van battum80
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een grote pan.
- Doe de uiringen, tijm en laurier erbij, plus wat zout.
- Verhit 40 minuten op laag vuur tot ze glazig en heel zacht zijn, maar niet verkleurd.
- Roer de erdoor.
Voeg langzaam de toe, en dan de bouillon. - Breng de soep aan de kook; laat ’m 20 minuten pruttelen.
- Verwijder het en gooi weg.
- Proef en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.
Leg de sneden op een bakplaat, bestrooi ze met twee-derde van de gruyère en laat de kaas in 2–3 minuten smelten onder een hete grill. - Schep de soep in verwarmde kommen en leg op elke kom een snee brood.
- Bestrooi met de rest van de kaas, zet de kommen op de bakplaat onder de hete grill tot de kaas na ongeveer 2 minuten bubbelt en goudgeel is.
- Serveer de soep meteen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Franse uiensoep430m
-
Recept
Franse uiensoep42u
-
Recept
Uiensoep450m
-
Recept
Franse Uiensoep445m
-
Recept
Uiensoep445m
-
Recept
Italiaanse knoflook uiensoep430m
Variaties op Uiensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Uiensoep | 12 | Soepen |
Franse uiensoep | 7 | Soepen |
Gegratineerde uiensoep | 2 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- wijn, runderbouillon, stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn, runderbouillon, stokbrood
- roomboter, runderbouillon, stokbrood, oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- roomboter en oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in oude kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 207 kcal | 10% | 414 kcal |
Vetten | 11 g. | 15% | 22 g. |
Waarvan verzadigd | 4 g. | 22% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 16% | 2 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 3 mg. | 0% | 6 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |