Uiensoep
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Soepen
- Uiensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van c4th
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
- Oven
Bereidingswijze
- Pel 4 grote en snijd ze in ringen.
- Smelt 50 gram in een soeppan en fruit hierin op een matige warmtebron de uienringen.
- Schep regelmatig om en voeg een mespuntje bruine toe.
- Giet als de goudgeel zijn 1 liter bouillon erbij en voeg 1 , 2 en toe.
- Laat de soep onder af en toe roeren, zachtjes 15 minuten koken.
- Bak intussen in de oven wat voorgebakken bolletjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (of zet de grill aan).
- Verwijder het en de uit de soep.
- Schep de uiensoep in ovenvaste soepkoppen.
- Leg het broodje in de soep.
- Strooi er 100 gram geraspte belegen over.
- Zet de soep in de oven tot de smelt en begint te kleuren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Franse uiensoep430m
-
Recept
Franse uiensoep430m
-
Recept
Gevulde uiensoep met 5-kruidenpoeder430m
-
Recept
Franse Uiensoep445m
-
Recept
Uiensoep430m
-
Recept
Uiensoep met kaasstokbrood41u15m
Variaties op Uiensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Uiensoep | 12 | Soepen |
Franse uiensoep | 7 | Soepen |
Rode uiensoep | 2 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 254 kcal | 12% | 1016 kcal |
Vetten | 16 g. | 24% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 25 g. | 9% | 100 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |