Uiensteaks met gebakken aardappelen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de en laat ze 20 minuten koken, giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Pel de .
  3. Snipper 1 ui en snijd de rest aan ringen.
  4. Borstel de .
  5. Was en hak de peterselie.
  6. Snijd de aan schijfjes.
  7. Verhit een paar eetlepels in een grote pan, bak daarin de en de gesnipperde ui in 5-6 minuten rondom bruin.
  8. Verhit 3 eetlepels in een andere pan, bak de aardappelschijfjes onder regelmatig keren in 8-10 minuten goudbruin.
  9. Breng op smaak met peper en zout en houd ze warm.
  10. Roer de helft van de peterselie door de .
  11. Breng op smaak met en zet het mengsel warm weg.
  12. Verhit 1 eetlepel in het braadvet.
  13. Bak hierin de rumpsteaks 3-4 minuten per kant.
  14. Breng ze op smaak met , wikkel eventueel in aluminiumfolie en laat kort rusten.
  15. Bak de uiringen in het hete braadvet knapperig bruin en breng op smaak met .
  16. Leg de rumpsteaks op de borden schep de uiringen hierboven op en leg de en de gebakken ernaast, garneer met de rest van de peterselie en serveer het geheel met crème fraiche.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper en zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
59 kcal
2%236 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Uiensteaks met gebakken aardappelen