Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De bloem in een kom zeven en in het midden een kuiltje maken.
    Anderhalf deciliter verwarmen, de erin brokkelen en laten oplossen.
    De toevoegen en in het kuiltje gieten.
    Afgedekt 20 min.
  2. laten rijzen.
    Het , het , de en de rest van de toevoegen.
    Tot een kneden.
    Afgedekt 30 minuten laten rijzen.
    De oven voorverwarmen op 180 C.
    De schoonmaken en in smalle ringen snijden.
    De lenteuitjes schoonmaken en in fijne ringen snijden.
    De in een grote koekenpan verhitten.
    Uiringen op een laag vuur 5 minuten glazig bakken.
    Laten afkoelen.
    Een bakplaat invetten.
    Het rechtstreeks op de plaat uitrollen en een rand vormen.
    en mengen.
    Over de gestoofde schenken, mengen en met , en op smaak brengen.
    Over het verdelen en in een hete oven (gas 2-3, hetelucht 160 graden Celsius) in 50 minuten knapperig bakken.
25
25
25

Variaties op Uientaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Uientaart
VariatieAantalGang
Elzasser flammeküeche: spek-uientaart1Hartige taarten
Uientaartje met camembert1Vegetarisch
Uientaart met danish blue1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en tarwebloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, room, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, room, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
524 kcal
26%2096 kcal
Vetten
40 g.
57%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
71 g.
27%284 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Uientaart