Up side down
- Herkomst Palestina
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van chantal1975
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Keukenpapier
- Grote schaal
Bereidingswijze
- Verhit in een ruime pan ruim olie ongeveer halve liter.
Als olie heet genoeg is frituur je de stukjes tot ze zacht en bruin van kleur zijn.
Haal ze eruit en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
Doe in een andere pan een scheutje olijfolie en bak de gesnipperde uien glazig. - Rul het erbij.
Voeg , , en toe en een flink glas water.
Laat het bouillon worden en het moet enigszins aan de zoute kant zijn.
Leg de gefrituurde erop en de rauwe erbij. - Doe nog wat van de kruiden eroverheen en voeg gekookt water toe tot ruim 1 cm boven de .
Leg de deksel op de pan en last het geheel gaar stoven tot de rist zacht is. - Voeg zo nodig extra water toe, maar het water moet helemaal opgedroogd zijn.
Als alles gaar is neem je een grote schaal en keer je de pan om. - Zorg dat de pan even blijft staan voordat je het eraf haalt.
- Zo blijft de vorm beter en valt het geheel niet uit elkaar.
De bedoeling is dat je een mooie strakke taart krijgt met boven op de gehakt uien bloemkool en onderaan de rijst.
Suggesties:
Garneer het geheel met gebaken amandelen en of pijnboompitten.
gebruik in plaats van gehakt stkjes lamsvlees.
Je kunt dit gerecht ook maken met aubergines in plaats van bloemkool.
Ook lekker om te maken
Variaties op Up side down
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Ma 'aluba (up side down) | 1 | Hoofdgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 355 kcal | 17% | 1420 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |