Utrechtse sprits

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de boter met de gezeefde , een snufje en de in een beslagkom.
  2. Roer het geheel romig.
  3. Schep er dan met korte tussenpozen het zelfrijzend door.
  4. Vet een bakblik in en vul een spuitzak met een grove spuit mond met het beslag.
  5. Spuit dit zigzag op het bakblik.
  6. Laat het beslag een half uurtje in de koelkast opstijven.
  7. Bak de sprits in het midden van een warme oven (160 graden C.) in 20 min.
  8. gaar en snijd het in stukken.
  9. Haal de spritsen direct van het bakblik en laat afkoelen.
25
25
25

Variaties op Utrechtse sprits

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Utrechtse sprits
VariatieAantalGang
Utrechtse Sprits1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (16)

Utrechtse sprits heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.9 / 10 in 16 recensies
RESET

Super! Met kleinkinderen gebakken en... fantastisch! Ik had geen basterdsuiker, heb aan gewone suiker een theelepeltje honing toegevoegd en goed geroerd. Ben blij met dit recept omdat er geen eieren w... Lees reactie
Rita 30 november 2015
** TIP! ** Voor zij die moeite hebben om het beslag door de spuitzak te krijgen, zorg ervoor dat je de boter met suiker écht wit klopt. Wit = wit. Voor iedereen die dit nog nooit eerder heeft ge... Lees reactie
Sara 3 december 2014
Veels te dik voor een spuitzak. Met een mond van 1cm knijp je de zak al bijna kapot.
Maikel 28 januari 2014
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm echt lekker
Jhggfdffg 24 januari 2014
Heerlijk recept. Ik ga het zeker nog vaker bakken. Makkelijk, snel en lekker!
Lucia 9 januari 2014
Hele lekkere sprits. Ik heb het echter niet in een spuitzak gedaan (veelste veel gedoe) maar rolletjes op het bakblik platgeduwd met een vork en zie daar, mooie langwerpige spritsjes. Je kan ook bolle... Lees reactie
liesje1952 19 augustus 2013
Je moet gewoon 1 mega sprits maken en die dan als hij klaar is direct in kleinere spritsjes snijden ;)... @John Gubbels ze zijn heel lekker
Marleen 10 juli 2013
Hoi Hans Je moet sprits ook uit elkaar spuiten is een boterdeeg en die zal altijd iets drijven. ik bedoel natuurlijk dat je de banen niet te dicht op elkaar moet spuiten bv 5 cm er tussen.
John Gubbels 7 maart 2013
Ze zijn heerlijk, dat is Oke! maar tijdens het bakken is het deeg uitgelopen. Ik heb ze in vierkanten gesneden, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wat ging er fout, heeft iemand een idee? Ten over... Lees reactie
Hans 22 februari 2013
O, wat was dit smullen, ik heb wel in plaats van witte, bruine basted suiker gebruikt.
Priscilla 11 februari 2013
Vragen: 1. Kan je in plaats van basterdsuiker gewone witte/bruine suiker gebruiken? 2. Ik heb geen zelfrijzende bloem, kan ik gewoon bloem gebruiken en met een mixer alles mixen?
Antje 21 december 2012
We gaan ze nu proberen.
14 september 2012
Deze koekjes vond ik echt niet lekker, mijn vader en moeder wel. Wel leuk om te spuiten.
Koekenbakker van 8 jaar 1 september 2012
Heerlijk recept!
Ik 17 februari 2012
Goed recept!
Koentje 28 januari 2012
Erg goed recept, ze zijn helemaal gelukt!
Elisé. 20 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
500 kcal
25%2000 kcal
Vetten
46 g.
66%184 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
69 g.
26%276 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Utrechtse sprits