Vanille-bessenparfait met koekkruim voor buffet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Handmixer

Bereidingswijze

  1. Hak de helft van de cantacuccini grof.
    Splits de .
    Klop het eiwit stijf.
    Klop de stijf.
    Klop de eidooiers met 100 gram en de met een handmixer romig.
  2. Spatel voor de vanilleroom na elkaar, de crème fraîche, de cantuccini, de en het eiwit door het eidooiermengsel.
    Was de en dep ze droog.
  3. Pureer de bessen met 100 gram .
  4. Roer er ca.
  5. de helft van het eimengsel doorheen.
    Spoel een cakevorm (minimaal 1,5 liter inhoud) af met koud water en bekleed hem met vershoudfolie.
    Schep de vanilleroom erin.
    Verdeel de bessenroom eroverheen.
    Maak met een vork spiraalvormige strepen door de room.
    Zet minimaal 4 uur in de diepvries.
    Neem de parfait 10-20 minuten voor het opdienen uit de diepvries en laat bij kamertemperatuur rusten.
    Stort de parfait uit de vorm.
  6. Trek het folie eraf en snijd de parfait in plakken.
    Serveer met de overige cantuccini
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
128 kcal
6%1280 kcal
Vetten
2 g.
3%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
23%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vanille-bessenparfait met koekkruim voor buffet