Vanille/chocoladecake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe en in een grote kom en klop deze lekker romig.
  2. Dan de er één voor één met liefde er door kloppen.
  3. Zorg dat het mooi glad wordt.
  4. Dan het zelfrijzende samen met het (uiteraard hebben wij dat eerst gezeefd) er rustig beetje voor beetje door kloppen.
  5. De helft van deze lekkere romig en gladde deeg doen we in en tweede kom.
  6. Deze helft maken wij met vanillepoeder op smaak.
  7. De andere helft kleuren we lekker bruin met het cacaopoeder.
  8. Zo dat is klaar!
  9. Op naar het cakeblik.
  10. Vul het cakeblik eerst met een laagje cacaodeeg, (pas op niet alles maar ongeveer de helft).
  11. Dan doen wij het vanilledeeg op deze laag cacaodeeg in het cakeblik en vervolgens het laatste cacaodeeg daar weer boven op.
  12. Nu zetten wij het cakeblik in de voorverwarmde oven (180 graden C) om in 40 minuten gaar te bakken. (kijk zelf even maar de juiste tijd want we weten:
  13. niet ieder oven is gelijk!) Zo eet smakelijk!
  14. Dit was mijn eerste recept.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Vanille/chocoladecake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb net dit recept uitgeprobeerd maar ik denk dat de verhoudingen niet zo goed kloppen want wanneer ik de boter bij de suiker dan krijg ik geen homogene massa.
Sara 27 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
780 kcal
39%3120 kcal
Vetten
55 g.
79%220 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
45 g.
50%180 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vanille/chocoladecake