Vanille-griesmeelpap met rumkersen
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
Bereidingswijze
- Laat de uitlekken en vang het sap op in een pan.
- Meng 4 eetlepels met het .
Breng de met 1eetlepel , de en 2 eetlepels aan de kook. - Voeg het al roerend geleidelijk toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
- Neem van het vuur en laat afgedekt ca. 5 minuten rusten.
- Splits het .
- Klop het eiwit stijf en klop er daarbij 1 eetlepel en een snufje doorheen.
- Klop de eidooier los met de en roer het door het griesmeelpap.
Spatel het eiwit door de griesmeelpap. - Verdeel de griesmeelpap over 4 schaaltjes.
Breng het kersensap met 1-2 eetlepels aan de kook. - Roer de maïzena glad met 2 eetlepels koud water.
- Roer door het kokende kersensap en laat nog 1 minuut doorkoken.
- Roer de en de erdoorheen.
Verwarm 75 gram tot hij goudbruin begint te kleuren.
Serveer de griesmeelpap warm of koud met de rumkersen. - Bedruppel met de warme en bestrooi met de kaneelsuiker
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 410 kcal | 20% | 1640 kcal |
Vetten | 24 g. | 35% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 17% | 176 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |