Vanilleparfait met sinaasappel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Pan
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Doe de , 4 eetlepels , de vanillesuiker en 2 eelepels water in een metalen kom.
  2. Verwarm de kom au-bain-marie en klop de met de garde tot een dikke crème.
  3. Zet de kom in een koudwaterbad en klop de crème koud.
  4. Klop de stijf en spatel hem door de crème.
  5. Vul 4 vormpjes (à 200 mililiter).
  6. Dek ze af met folie en zet ze minimaal 5 uur in de vriezer.
  7. Snijd 2 en verwijder ook de witte huid.
  8. Snijd de partjes open, haal het vruchtvlees uit het velletje en vang het sap op.
  9. Pers 2 uit.
  10. Karameliseer 5 eetlepels in een pan.
  11. Blus af met het sinaasappelsap, roer het erdoorheen en breng aan de kook.
  12. Breng op smaak met de likeur en .
  13. Voeg de ontvelde partjes sinaasappel toe en laat het afkoelen.
  14. Haal de vanilleparfait uit de vriezer (ca. 10 minuten voor het serveren).
  15. Stort de toetjes voorzichtig op een bord en serveer met de sinaasappelcompote en gebruik de overige sinaasappel ter garnering.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
374 kcal
18%1496 kcal
Vetten
24 g.
34%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vanilleparfait met sinaasappel