Vanilleparfait voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Pan
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Bekleed de cakevorm met het bakpapier.
- Vouw het papier goed in de hoeken.
- Snijd het open.
- Schraap met de punt van een scherp mes het vanillemerg uit de peul.
Doe de , de , de en het vanillemerg in een hittebestendige kom. - Zet de kom op een pan heet water (au bain marie).
Zorg dat de pan het water niet raakt. - Klop met de mixer het eiermengsel in 5-10 minuten dik romig en lichtgeel.
Neem de kom van het vuur en klop het eimengsel nog 2 minuten. - Klop de lobbig.
Spatel de luchtig door het eimengsel. - Schenk de ijsbasis in de cakevorm en laat het ijs in de diepvries in 4 uur bevriezen.
Neem het ijs uit de diepvries en verwijder de vorm. - Leg de vanilleparfait omgekeerd op een schaal en verwijder het bakpapier.
Snijd de vanilleparfait met een nat warm mes in plakken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Vanilleparfait met sinaasappel45u40m
-
Recept
Gebakken suikerbroodpudding voor buffet440m
-
Recept
Rabarbercrumble voor buffet440m
-
Recept
Wijnschuim met cranberry's voor buffet440m
-
Recept
Vanillepudding met frambozen voor buffet42u30m
-
Recept
Griesmeelpudding met bessen-frambozensaus voor buffet43u25m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 162 kcal | 8% | 1296 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |