Vanillesaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Vanillesaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van keesgroen
- 10 reviews
Keukenspullen
- Garde
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd het overdwars door de helft en schraap met je mes het merg eruit.
- Doe in een pan de en het met het merg en breng het aan de kook.
- Doe de en de in een metalen schaal en roer het met een garde goed door.
- Als de kookt giet dan een klein beetje bij de onder voortdurend roeren.
- Zet de pan met de resterende weer op laag vuur en giet het eidooier mengsel in de pan en blijf goed roeren.
- Als het een beetje begint te binden, haal het dan van het vuur af en giet het door een zeefje om de vanillestokjes eruit te halen.
- Zet het eventueel op ijswater om het af te laten koelen en blijf het af en toe nog door roeren.
- Anders worden de te gaar en gaat de saus schiften(dan krijg je allemaal vlokken in je saus).
- Tip:
- in plaats van kun je ook slagroom gebruiken dan wordt het lekker romig.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Vanillesaus420m
-
Recept
Vanillesaus410m
-
Recept
Vanillesaus420m
Variaties op Vanillesaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Vanillesaus | 4 | Sauzen en marinades |
Gepofte appeltjes met vanillesaus | 2 | Nagerechten |
Soufflé met vanillesaus | 2 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (10)
Vanillesaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 10 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 539 kcal | 26% | 2156 kcal |
Vetten | 40 g. | 57% | 160 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |