Vanillewafels
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van roelienspriensma
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Roer de boer in een grote kom zacht en schuimig.
- Voeg lepelsgewijs de suiker, de en toe en roer tot de suiker niet meer knarst.
- Breek de na elkaar in een kopje.
- Controleer elk ei op versheid en klop de stuk voor stuk door de met suiker.
- Voeg het volgende ei pas toe als het voorgaande helemaal is opgenomen.
- Zeef de met de en de in de kom.
- Verwarm het wafelijzer.
- Schep de inhoud van de kom met een in koud water afgespoelde grote metalen lepel vlug en voorzichtig door elkaar.
- Roer niet en stop met het omscheppen als er geen losse meer te zien is.
- Vet de boven- en onderzijde van de binnenkant van het wafelijzer in met de .
- Schep een lepel beslag op het onderste deel van het wafelijzeer,.
- Sluit het en druk het bovenste deel 4 seconden stevig aan en bak een goudgele wafel.
- Bak eventueel eerst een proefwafel.
- Bak wafels van al het beslag.
- Verwijder altijd de achtergebleven stukjes voor het ijzer opnieuw wordt gevuld.
- Varieer door de helft van de wafels te bestrijken met chocoladepasta of jam en zet dan 4 of 5 wafels op elkaar.
Variaties op Vanillewafels
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Vanillewafels met kersen | 1 | Nagerechten |
Vanillewafels | 1 | Koekjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- vanillesuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 846 kcal | 42% | 3384 kcal |
Vetten | 63 g. | 91% | 252 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 112 g. | 43% | 448 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 3 g. | 4% | 12 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |