Varkenmedaillons in honing-mosterdsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Dep de droog en verwijder het vet.
- Snijd het in ca. 1 cm dikke plakken.
- Meng de resterende ingrediënten, behalve de , in een kom.
- Leg de plakken vlees erin en laat ze 15 minuten in de koelkast marineren.
- Los de op in 60 mililiter water.
- Zet het suikerwater weg.
- Haal het vlees uit de marinade, laat het uitlekken en dep het droog.
- Bewaar de marinade, verhit wat olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Bak hierin het vlees aan beide kanten 2-3 minuten, haal het vlees uit de pan en houd het warm, bewaar het braadvocht.
- Zet het vuur lager en schenk het suikerwater in de pan met het braadvocht, breng het al roerende aan de kook en laat alles 1 minuut doorkoken.
- Schenk de -mosterdsaus op de varkensmedaillons en serveer ze.
- Serveer er een verse salade en stokbrood bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Honing-mosterd gebraad uit de oven41u
-
Recept
Varkensfilet met peren, rozemarijn en honing425m
-
Recept
Varkensfilets in zachte mosterdsaus450m
-
Recept
Gehaktbrood/meatloaf met honing, appel en rozijnen455m
-
Recept
Hammetje met mosterdsaus450m
-
Recept
Sukadelapjes met perziken in honing-ketjapsaus43u5m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 249 kcal | 12% | 996 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |