Varkensfilet in melk bereid
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Oven
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Meng de , Engelse saus, (wij gebruiken Worchestershiresaus), 1 teen knoflook, en de olie tot een marinade.
- Smeer het vlees goed in met de marinade.
- Lat het vlees er liefst een hele nacht in de koelkast in marineren.
- Haal het vlees eruit en droog het af met keukenpapier.
- Verwarm de oven op 220ºC.
- het vlees en doe het in een braadslede.
- Giet de erbij.
- Doe het teentje knoflook en het kalfsbot in de slede en zet het geheel in de voorverwarmde oven en regel de temperatuur na 30 minuten af op 180ºC.
- Laat het vlees hierna nog 1 uur garen.
- Begiet het vlees regelmatig met de gedurende het gehele kookproces.
- Haal daarna het vlees uit de slede en houd het warm.
- Giet het kookvocht in een steelpan.
- Voeg de toe en bind de saus.
- Voeg vervolgens de crème fraiche toe en klop het er goed door met een garde.
- Giet de saus door een fijne zeef.
- Snijd intussen het vlees in 1 cm dikke plakken.
- Dien het op op een vleesschaal en giet een deel van de saus erover.
- Doe de rest in een sauskom.
- De kan tijdens het proces een beetje schiften.
- Dat gebeurt eerder met verse dan met de UHT , maar het kan geen kwaad.
- Daarom wordt de saus door een zeef gehaald.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kippenpoot op traditonele wijze bereid met ananas en rum41u5m
-
Recept
Varkensfilet met peren, rozemarijn en honing425m
-
Recept
Kruidige varkensfilet met druiven430m
-
Recept
Gevulde varkensfilet met olijven en feta445m
-
Recept
Nonja-varkensfilet met limoen en chilipepers415m
-
Recept
ovenschotel met varkensfilet, paprika en aubergine42u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3 kcal | 0% | 12 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |