Varkensfilet met balsamico kersen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Pel de sjalotten en snijd ze in 2 of 4 stukken.
- Was de en pluk de blaadjes van de takjes.
- Vehit de in een grote pan met antiaanbaklaag.
- Bak de filets rondom krachtig aan.
- Breng op smaak met en .
- Bak het vlees op middelhoog vuur in 12- 15 mnuten gaar.
- Bak de sjalotten ca 5 minuten mee.
- Maak de schoon en verdeel hem in roosjes.
- Laat hem in een beetje kokend water met 8-10 minuten garen met het deksel op de pan.
- Hak de grof.
- Zet het vlees warm weg.
- Blus het braadvocht af met ruim 200 mililiter water en de , voeg de met het sap en de toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.
- Roer de glad met 2 eetlepels koud water.
- Roer het mengsel door de saus en brengnogmaal s aan de kook.
- Breng op smaak met , en de .
- Dien het geheel op en bestrooi met de
Ook lekker om te maken
-
Recept
Biefstuk van de haas met balsamico-knoflooksaus420m
-
Recept
Costolette all’aceto balsamico41u
-
Recept
Varkensfilet met paddestoelen en röstikoekjes41u30m
-
Recept
Varkensfilet met broccolisalade435m
-
Recept
Varkenshaas met balsamico-mosterdjus430m
-
Recept
Gegratineerde varkensfilet met camembert440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 96 kcal | 4% | 384 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |