Varkensfilet met mosterdkorst en witte wijnsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier.
  2. Los het bouillonpoeder op in 2,5 deciliter heet water.
  3. Verhit de in een braadpan en bak het vlees rondom bruin, bestrijk het met 1 eetlepel en bestrooi met zout en peper.
  4. Schenk de kruidenbouillon bij het bakvet en laat het vlees afgedekt, zachtjes in 25 minuten gaar worden, keer halverwege een keer om.
  5. Halveer intussen het pepertje, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper de helften fijn.
  6. Snijd de schoongemaakte uitjes in ringetjes.
  7. Verwarm de grill voor, roer de rest van de door de crème fraiche.
  8. Neem het vlees uit de pan, verwijder het rolladenetje en bestrijk de bovenkant met het crème fraiche mengsel.
  9. Bestrooi met het paneermeel.
  10. Leg het vlees in een braadslede en laat het ca. 10 cm onder de grill in ca. 5 minuten een goudbruin korstje krijgen.
  11. Laat het vlees losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten.
  12. Maak de saus volgens aanwijzingen uit mijn receptenboek en roer de uitjes erdoor.
  13. Snijd het vlees in plakken en serveer de saus apart.
  14. Lekker met puree en spruitjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
  • tuinkruidenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
149 kcal
7%596 kcal
Vetten
46 g.
66%184 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkensfilet met mosterdkorst en witte wijnsaus