Varkensfilet met paddestoelen en röstikoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Dep het vlees droog.
  2. Snijd het in de lengte in vieren en vervolgens in ca. 1/2 cm dikke repen.
  3. Snijd het fijn.
    Maak de schoon en snijd het witte en het groene gedeelte apart van elkaar in schuine ringen.
    Maak de schoon.
  4. Was de en hak hem fijn.
    Schil de aardappels, was ze en rasp ze grof.
  5. Meng met de en 1 eetlepel .
  6. Breng op smaak met en .
    Verhit 2 eetlepels in een grote pan met anti aanbaklaag, doe per rösti ca. 4 eetlepels van het aardappelmengsel, druk het plat en bak aan beide zijden knapperig.
  7. Neem uit de pan en houd warm
    Verhit ondertussen 2 eetlepels in een braadpan.
  8. Braad hierin het vlees in 2 porties krachtig aan.
  9. Neem uit de pan.
  10. Bak het in het bakvet knapperig uit.
  11. Bak de en het witte gedeelte van de 1-2 minuten mee.
  12. Voeg de toe en laat hem smelten.
  13. Strooi er 1 ruime eetlepel overheen en bak hem kort mee.
  14. Roer de , 250 ml water, het bouillonblokje en de erdoorheen.
  15. Breng aan de kook, voeg de toe.
  16. Laat de saus ca. 5 minuten op laag vuur koken
    Verhit het vlees in de saus.
  17. Breng op smaak en serveer met de rösti.
  18. Bestrooi met de groene ringetjes van de lente-ui.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • wijn en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en groentebouillonblokje
  • boter en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1061 kcal
53%4244 kcal
Vetten
124 g.
177%496 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
74 g.
28%296 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkensfilet met paddestoelen en röstikoekjes