Varkensfilet met peren, rozemarijn en honing
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Bakplaat
- Oven
- Kleine schaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en smeer die in met (gaat beter met een verstuiver).
- Leg de in het midden.
- Meng in een kleine schaal de , de en de .
- Smeer de filet helemaal in met dit mengsel.
- Snijd de doormidden, haal het klokkenhuis en de steel eruit en wrijf ze in met de .
- Leg de peerhelften om de filet heen met het vruchtvlees naar boven.
- Zet de bakplaat 20–25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (controleer met een vleesthermometer of het dikste deel van het vlees in het midden een temperatuur van 70°C heeft bereikt).
- Het vlees 5 minuten laten rusten en daarna in dikke plakken snijden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Varkensfilet met tomatenroom41u15m
-
Recept
Honing-mosterd gebraad uit de oven41u
-
Recept
Gevulde varkensfilet met olijven en feta445m
-
Recept
ovenschotel met varkensfilet, paprika en aubergine42u10m
-
Recept
Gevulde Varkensfilet41u
-
Recept
Nonja-varkensfilet met limoen en chilipepers415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 283 kcal | 14% | 1132 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |