Schil de aardappels en schaaf ze in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 200 gradenC.
Vet 4 kleine ovenvormpjes of 1 grote vorm in met wat .
Schep de aardappelschijfjes in de vorm.
Roer de melk(100 milliliter) door 250 milliliter slagroom(450 milliliter).
Breng op smaak met zout(1 stuk), peper(1,5 theelepels)(1 stuk) en nootmuskaat(1 stuk).
Giet over de aardappelschijfjes.
Rasp de kaas en strooi hem over de aardappels.
Bak 45 minuten in de oven.
Pel en snipper ondertussen de ui(1 stuk), dep het vlees droog en snijd het in dikke repen.
Bak het vlees portiegewijs 2-3 minuten in de hete olie(4 eetlepels) (houd warm).
Als alles gebakken is, doe het dan weer terug in de pan en breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1,5 theelepels)(1 stuk).
Neem uit de pan en houd warm.
Fruit de ui(1 stuk) in het braadvet, bestuif met bloem(1 eetlepel) en bak hem kort mee.
Voeg 300 milliliter water, 100 milliliter slagroom(450 milliliter) en het bouillonblokje toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.
Bak de wortels(1 bosje) en de asperges(500 gram) in 2 eetlepels boter(1 eetlepel)(3 eetlepels).
Breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1,5 theelepels)(1 stuk).
Blus af met een klein beetje water en laat afgedekt ca. 8 minuten smoren.
Voeg na 3 minuten de peultjes(125 gram) toe.
Breng de saus op smaak met de sherry(4,5 eetlepels), zout(1 stuk) en grove peper(1,5 theelepels)(1 stuk).
Klop 100 milliliter slagroom(450 milliliter) lobbig en spatel door de saus.
Serveer met de groenten.
Stort de aardappeltaartjes voorzichtig uit de vormpjes op de borden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
Gluten
groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
Koemelk
boter, groentebouillonblokje, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, melk, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
Lactose
boter, slagroom, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.