Varkenshaas in jeneversaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Breng in een pan de met de bouillon aan de kook.
Laat het mengsel op hoog vuur tot de helft inkoken en draai dan het vuur uit.
Dep intussen het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met en zout.
Verhit een klont en in een koekenpan. - De bodem moet geheel met het vet bedekt zijn.
Braad de varkenshaasjes op matig vuur in 5 minuten rondom bruin.
Draai het vuur lager en bak het vlees nog ongeveer 15 minuten. - Keer de varkenshaasjes af en toe om.
Het vlees moet wel gaar zijn maar niet helemaal doorbakken.
Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd ze warm op de schaal in de oven terwijl je de saus maakt.
Verwarm ook de borden alvast voor in de oven.
Plet de met een koksmes. - Hak ze dan grof en doe ze met de bij het achtergebleven bakvet.
Roer de aanbaksels goed los en laat de saus tot ongeveer 1 eetlepel inkoken.
Roer de erdoor en laat tot saus dikte inkoken.
Proef of er nog en zout bij moet.
Haal de varkenshaasjes uit de oven en snijd ze schuin in mooie plakken.
Schep wat jeneversaus in het midden van elk voorverwarmd bord en rangschik er een kwart van de plakjes op.
Strooi er wat fijngesneden op.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- slagroom en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 259 kcal | 12% | 1036 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |