Varkenshaas met dragonsaus en gemengde groenten
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Varkenshaas recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Aluminiumfolie
- Wok
- Koekenpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verhit de helft van de in een sauteuse.
- Zet het vuur laag, strooi de erin en roer de klontjes eruit met een houten spatel.
- Druppel beetje bij beetje de erbij en roer voortdurend door.
- Voeg pas weer nieuwe bouillon toe wanneer de bouillon geheel opgenomen is.
- Wanneer alle bouillon is toegevoegd, de en het toevoegen.
- Aan de kook brengen en onder voortdurend roeren even laten garen.
- Wrijf de varkenshaasjes in met wat en .
- Verhit de overige boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes mooi rosé:
- ca. 2 à 3 minuten per zijde.
- Neem de varkenshaasjes uit de pan en leg ze op een bord.
- Dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm in de voorverwarmde oven op 90° C.
- Roer het aanbaksel los in de koekenpan met een beetje water.
- Voeg dit toe aan de saus, breng opnieuw aan de kook en roer goed door.
- Hak of knip de verse in stukjes.
- Voeg toe aan de saus evenals de .
- Wanneer de saus te dik is nog een beetje bouillon toevoegen; wanneer de saus te dun is nog even laten indikken.
- Breng tot slot op smaak met eventueel nog wat en .
- Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes.
- Blancheer de groenten, d.w.z.
- opzetten met koud water, aan de kook brengen en meteen afgieten door een vergiet; afspoelen met koud water.
- Verhit de olie in de wok.
- Roerbak de groenten 1 à 2 minuten en breng ze op smaak met een beetje .
- Leg de varkenshaasjes op 4 voorverwarmde borden en bedruip ze royaal met de saus.
- Schep de roerbakgroenten er naast.
- Geef hier pommes duchesse bij of aardappelkroketjes.
- Serveer er een witte Chardonnay bij, liefst met houtlagering.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- kippenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 352 kcal | 17% | 1408 kcal |
Vetten | 24 g. | 35% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |