Varkenshaas met pittige groente en cashewnoten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Zeef
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
    Maak de ’s schoon en snij deze in blokjes.
    Maak de pepers schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Maak de schoon, was hem en snijd hem in blokjes.
    Borstel de schoon en snij deze in stukken.
    Hak de fijn.
    Roer in een kom 1 eetlepel , 3 theelepels , 1 theelepel , 2 theelepels en 2 theelepels door elkaar.
    Snij het vlees in blokjes, schep die door de marinade en laat deze 24 uur op een koele plaats maar niet in de koelkast marineren.
    Schep het geheel regelmatig goed om.
    Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de wortel ± 3 minuten.
    Schep de wortels met een schuimspaan in een zeef, spoel hem onder koud stromend water af en laat uitlekken.
    Kook in hetzelfde water de 1 minuut.
    Spoel de in een zeef onder koud stromend water af en laat uitlekken.
    Schep de , , peperringetjes, wortel en champignons in kom door elkaar.
    Los in een andere kom 1 bouillontablet in 1 deciliter kokend water op
    De rest van het kokende water kan weg wordt niet gebruikt.
    Roer de , de , de , de , de rest van de , de rest van het en 1 mespunt tot een sausje.
    Hang een zeef in een steelpan en zet hem in de buurt van de wok.
    Breng in een pan 1/2 liter water met de bouillontablet aan de kook.
    Voeg de rijst toe en kook die gaar.
    Verhit de olie in de wok op hoog vuur.
    Laat intussen het vlees op keukenpapier uitlekken.
    Draai zodra van olie een lichte walm komt het vuur lager.
    Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend tot dit lichtbruin is.
    Schep het vlees met de olie in de zeef boven de steelpan.
    Maak de wok schoon en verhit hem opnieuw.
    Voeg 2 eetlepels van warme olie (uit de steelpan) toe en verhit deze.
    Voeg de groenten toe en roerbak deze tot de groente beetgaar is.
    Schep het vlees erdoor en bak het geheel nog even tot alles goed warm is.
    Schenk het sausje erbij en laat het geheel al omscheppend iets inkoken.
    Roer de rest van het in een kopje met 1/2 eetlepel koud water tot een papje.
    Schenk dit papje al roerend in de wok en laat de saus al roerend licht binden.
    Giet de rijst af.
    Schep in het midden van het bord wat rijst en druk dit goed aan.
    Schep het vlees-groentegerecht ernaast en strooi er de over.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • kippenbouillontablet kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
408 kcal
20%1632 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkenshaas met pittige groente en cashewnoten