Varkenshaas met pittige pindasaus
- Herkomst China
- Categorie Bijgerechten
- Varkenshaas recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- in plakjes van 1 centimeter dik snijden.
- In een kom marinademix, 1 eetlepel , ketjap en door elkaar roeren.
- Plakjes vlees erdoor scheppen en ca. 15 minuten laten staan(langer mag ook).
- schoon maken, zaadjes verwijderen en peper in dunne ringetjes snijden.
- Twee borden voorverwarmen.
- In een pan 1 eetlepel verhitten.
- Peperreepjes en bosui 1 minuut zachtjes bakken. 80 mililiter water en satesaus toevoegen.
- Al roerende verwarmen tot er een gladde saus ontstaat.
- In een koekenpan 1 eetlepel verhitten.
- Plakjes vlees in 4 minuten bruin en gaar bakken.
- Halverwege keren.
- Rest van koude marinade en gehakte `s door de saus roeren.
- Nog 1 minuut goed doorverwarmen.
- Plakjes varkenshaas op de warme borden leggen.
- Satesaus erover en ernaast scheppen.
- Serveren met rijst kroepoek en atjar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Saté babi banjar (blokjes varkenshaas in een ketjap sausje)445m
-
Recept
Sambal goreng ikan teri (pittige vis)445m
-
Recept
Ajam Sebelah Isi (rolletjes van kip en groente met pittige botersausje)445m
-
Recept
Pindasaus430m
-
Recept
Pakketje van varkenshaas, taugé en spitskool450m
-
Recept
Gado Gado met zelfgemaakte pindasaus435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda
- ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 90 kcal | 4% | 360 kcal |
Vetten | 9 g. | 12% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |