Varkenshaas met preisaus en gekarameliseerde witlof

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd van de varkenshaasjes plakken van 2 centimeter dik.
    Bestrooi ze met peper en zout en zet ze apart.

    De preisaus:
    Verhit de boter in een braadpan en smoor de knoflook, prei en sjalot tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de , de , de en de pepersaus toe en smoor tot het vocht is ingekookt.
    Breng het mengsel over in een schaaltje.
    Verwarm de bouillon en giet die erbij.
    Voeg ook de toe.
  3. Pureer het mengsel tot een gladde saus.
    Druk de saus door een zeef en doe hem terug in de pan.
    Breng het geheel op smaak met peper en zout.
    Meng de wijn en de bieslook door de saus.
    Houd de saus warm.
    Zet de overgebleven preimousse apart en houd hem warm.

    De gekonfijte champignons:
    Borstel de champignons schoon en snijd het voetje eraf.
    Laat de champignons heel.
    Verhit de olie in een braadpannetje en roerbak de champignons samen met de knoflook.
    Voeg de kippenbouillon, de suiker en de oestersaus toe.
    Schep het mengsel om, breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat het sudderen tot het stroperig is en het vocht is ingedampt.
    Roer het van tijd tot tijd om.

    De pasta:
    Kook de tagliatelle met een snufje zout in 8 minuten beetgaar.
    Giet de pasta af.
    Meng er 1 eetlepel olijfolie en enkele druppels sesamolie door en verwarm het geheel.
    Houd de pasta warm.

    De varkensmedaillons:
    Verhit 25 gram boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de varkenshaas mooi bruin en rosé aan beide kanten.
    Zet het vuur uit en laat het vlees 4 minuten rusten in de pan met de deksel erop.
    Neem het vlees uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
    Doe de gesneden prei in dezelfde pan.
    Schep de prei om tot hij goed warm is.
    Houd de prei warm.

    De gekarameliseerde witlof en noten:
    Snijd het kontje uit de stronkjes witlof en haal de blaadjes los.
    Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan.
    Voeg de honing en noten toe en schep ze om tot de noten enigzins gekarameliseerd zijn.
    Voeg de stronkjes witlof toe bestrooi ze met weinig zout en peper en bak ze kort, al omscheppend.
    De witlof moet nog redelijk stevig zijn

    Serveren:
    Leg de witlof met noten op het midden van het bord (de blaadjes met de punten naar de rand van het bord).
  4. Verdeel het vlees over de borden.
  5. Giet de saus er omheen.
    Leg de champignons, pasta en een preimousse erbij.
    Strooi de gebakken over de preimousse.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • kippenbouillon en kippenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
  • kippenbouillon, wijn, wijn, kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tagliatelle
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon, wijn, wijn, kippenbouillon
  • boter, roomkaas, kippenbouillon, boter, boter, kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
  • boter, roomkaas, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn, suiker, mosterd, wijn, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Varkenshaas met preisaus en gekarameliseerde witlof heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Erg mooi om te bereiden. Heerlijke saus voor een prima stukje vlees. Zeer goede combinatie.
Niels P. 31 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
451 kcal
22%1804 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkenshaas met preisaus en gekarameliseerde witlof