Pel en snipper de en de knoflook.
Snijd het vlees in 1,5 cm dikke plakjes,
Snijd de in stukken van 3 cm.
Snijd de gemberbolletjes in fijne reepjes
Kook de 1 minuut, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Bak het vlees in de hete olie, in een pan met deksel, 3 minuten per kant bruin en haal uit de pan.
Bak de in het bakvet, schep ze uit de pan als ze bruin zijn en gooi het vet weg (de pan niet afwassen).
Bak de en knoflook in deze pan, voeg de bruine en het bier(2 deciliter) toe, verkruimel het bouillonblokje(1 stuk) erboven, voeg het vlees en de spekjes(100 gram) weer toe, breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk), doe het deksel erop en laat 15 minuten sudderen.
Smelt de boter(60 gram) in een koekenpan op matig vuur, voeg de rabarber(1 kilo), de geraspte gember(1 eetlepel) en suiker(150 gram)(1 eetlepel) toevoegen en laat het 10 minuten pruttelen, roer af en toe.
Haal het vlees uit de pan en laat de jus inkoken caramelachtige saus, garneer met peterselie(1 takje).
Serveer de rabarber(1 kilo) erbij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
Gluten
bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bier
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes en bouillonblokje
Koemelk
bouillonblokje en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, bier, suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.