Varkenshaas met rode wijnsaus en aardappelrozetten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  2. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar.
  3. Giet de af en stamp ze fijn met een scheut kookvocht tot fijne puree.
    Roer er 1 ei, 50 gram boter en zout en peper naar smaak toe.
    Schep de aardappelpuree in een spuitzak en spuit op een bakplaat met bakpapier mooie rozetten van.
    Houd op de bakplaat wat ruimte vrij voor de schaal met vlees.
    Klap het dunne uiteinde van de varkenshaas terug en zet vast met een cocktailprikker.
  4. Bestrijk de bovenkant met de paté en bestrooi met rozemarijn en peper en zout naar smaak.
    Rol steeds 2 plakjes bladerdeeg uit tot ze voldoende groot zijn om het vlees te verpakken.
  5. Leg op elke lap een varkenshaas op de patézijde.
  6. Vouw eerst de zijkanten en vervolgens de lange kanten over het vlees.
  7. Leg de varkenshaas op de naad in een ovenschaal.
  8. Bestrijk het deeg dun met ei en zet de schaal bij de rozetten op de bakplaat.
    Bak de aardappelrozetten en de varkenshaas in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
    Kook intussen de in een bodem water en wat zout in ca. 8 minuten beetgaar.
    Kook in een steelpan de met de , de en de tot er een bodem over is (ca. 100 mililiter).
    Voeg de fond toe en kook weer tot de helft in.
  9. Zeef de en doe terug in de pan.
  10. Houd warm op laag vuur.
  11. Verhit in een koekenpan de olie en bak de spekjes knapperig uit.
  12. Bak de ca. 1 minuut mee.
  13. Schep de en zout en peper naar smaak door.
  14. Neem de van het vuur en klop de resterende boter erdoor.
  15. Breng de rode wijnsaus met zout en peper naar smaak.
    Serveer met de varkenshaas.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in roomboterbladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en roomboterbladerdeeg is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
381 kcal
19%1524 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
7 g.
35%28 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
13%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
26%4 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
5 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkenshaas met rode wijnsaus en aardappelrozetten