Varkenshaasje in amaretto
- Herkomst Belgie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Varkenshaas recepten
- Bereiden
- Kookboek van vins
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- De dag ervoor:
- Smeer je de varkenshaasjes in met en en en geperste en doe er twee eetlepels bij en doe er ook gemalen bij ,snijd de salotjes fijn en voeg eveneens bij het vlees.
- Overgiet het geheel met een halve fles en laat de hele nacht marineren in de ijskast.
- De dag zelf:
- Schil de en snijd ze in plakjes.
- Neem een ovenschotel en smeer in met en leg de gesneden laag per laag in de ovenschotel.
- Doe er op de eerste laag een geperst teentje bij en kruid met , en en leg vervolgens de twede laag erboven op en overgiet het geheel met 4 busjes tot het ongeveer 3/4 onderstaat.
- De bereidingstijd bedraagt ongeveer 1.30 uur dus hou er rekening mee.
- Was de groenten die je wilt gaan gebruiken zoals ,groene tuinbonen en worteltjes.
- braad je op klein vuurtje mooi bruin en gaar je in de tot ze gaar zijn (koop baby ) deze zijn aantrekkelijker om te eten en sneller klaar.
- Doe er en bij en een beetje .
- Groene tuinboontjes kan je in de diepvries of blik vinden in de supermarkt.
- Warm deze goed op en doe er wat en bij en een geperst knoflookteentje of 2 bij (voor je de boontjes opdient doe er de bij en warm nog even op en doe er dan gemalen over.
- Worteltjes stoof je klaar in een klontje boter met wat zout en peper en 2 eetlepels suiker (tip :
- je kan de worteltjes in zijn geheel of in twee gesneden klaar stoven zodat je eens wat anders hebt) neem liefst een verse bussel jonge worteltjes (deze zijn zoeter van smaak).
- Het vlees haal je uit de marinade en bak je mooi goudbruin in de pan met een goeie klont langs beide kanten bruin.
- Als het vlees dicht geschroeid is, overgiet je het vlees met de rest van de overgebleven marinade en gaar het vlees op een klein vuurtje (ongeveer 40 minuutjes).
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
- Doe bij het vlees nog een beetje (maar dit hang volledig af van de smaak die jezelf wilt.
- Dik de saus aan met express en voeg er bij (je kan er eventueel nog een bouillon blokje aan toevoegen “maar dit had af van je persoonlijke smaak).
- De groenten kan je allemaal terug opwarmen in de microgolf oven voor je ze opdient, uitgenomen de boontjes met .
- Eet smakelijk.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Varkenshaasje met tomatenroomsausje en roze peperkorrels440m
-
Recept
Varkenshaasje met boursin445m
-
Recept
Varkenshaasje met chorizo en kerrieschuim450m
-
Recept
Varkenshaasje en witlof met sesamzaadjes445m
-
Recept
Varkenshaasje Casanova420m
-
Recept
Varkenshaasje met gebakken perzik en kerriesaus430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd, suiker, maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
varkenshaasje in amaretto heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 430 kcal | 21% | 1720 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 31 g. | 12% | 124 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |