Varkenshaasje met cranberryportsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snipper de en .
  2. Fruit de met in 25 gram boter op laag vuur glazig.
  3. Schenk de fond en de bij de en voeg de toe.
    Laat de saus in ca. 15 minuten inkoken tot ca. 150 milliliter en zeef de saus.
    Was de en laat ze uitlekken.
  4. Kook de met het en takje in ca. 10 minuten gaar.
  5. Voeg de met de toe aan de saus en laat 10 minuten in koken. (je kunt heel goed de saus een dag van te voren maken).
    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  6. Vouw de dunne uiteinden van de varkenshazen om, zodat het vlees overal even dik is (zet eventueel vast met een cocktailprikker.
  7. Bestrooi ze met en .
  8. Bak de varkenshazen in de rest van de boter in 3 minuten rondom bruin.
  9. lLeg ze in een ovenschaaltje en laat ze in ca 8-10 minuten net gaar worden (rosè mag ook).
    Roer de cranberrysaus door het bakvet, breng aan de kook en breng op smaak met en .
  10. Schep de saus bij het vlees of dien op in een schaaltje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
162 kcal
8%648 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
12%8 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
9%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkenshaasje met cranberryportsaus