Varkenshaasje met tomatenroomsausje en roze peperkorrels

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Breng 1 liter water aan de kook.
  2. Reinig de groentjes en stoom ze bijtgaar.
  3. pellen en fijn snijden.
  4. in het kokend water dompelen, pellen, ontpitten en heel fijn snijden.
  5. Mozarella in schijfjes snijden.
  6. koken op zijn Engels en puree van maken met de muskaatnoot, , en nootje .
  7. Breng ¼ liter water aan de kook, los het bouillonblokje in op en zet apart.
  8. Verwarm de tot hazelnootkleur en bak het rondom af in 10 minuten.
  9. Verwarm ondertussen de oven voor tot 180°C.
  10. Splits het ei en klop het eiwit met een lepel water en een snuifje los.
  11. Het eigeel roer je door de aardappelpuree.
  12. Spuit nu torentjes hertoginneaardappel op een ingevette ovenplaat en bestrijk met het losgeklopt eiwit.
  13. Kruid het ondertussen gebakken vlees naar smaak met en en verpak in aluminiumfolie.
  14. Fruit nu de sjalot met het en de roze 5 minuten op zacht vuurtje in het vleesbaksel.
  15. Bestrooi met de .
  16. Meng en roer geleidelijk bouillon door tot een stevig gebonden saus.
  17. Dan de er door roeren en de tomatensnippers en inkoken.
  18. Warm een nootje boter in een pan, wentel en stoof kort de gestoomde groentjes.
  19. Schuif de hertoginneaardappeltjes midden in de warme oven onder bovengrill.
  20. De saus nu door de zeef wrijven (of mixen) en opnieuw aan de kook brengen.
  21. Het vlees in dikke plakken snijden, schijfje Mozarella erop doen en de Italiaanse .
  22. Op borden schikken en even onder de grill in de warme oven om de kaas te smelten.
  23. Bord uit oven nemen en linksboven de gefruite groentjes, linksonder de hertoginneaardappeltjes.
  24. Rechts het vlees schikken en saus rond scheppen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • vleesbouillon, bakboter, mozzarella, kruiden, bakboter, echte boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en echte boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room, mozzarella, echte boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
722 kcal
36%1444 kcal
Vetten
19 g.
28%38 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
78 g.
30%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkenshaasje met tomatenroomsausje en roze peperkorrels