Varkenshaasje met vijgen en beukenzwammen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Bak de varkenshaasjes aan weerszijden aan in .
Hoeft niet te worden gekruid, is licht gezouten en gerookt.
Leg in een beboterde schotel en zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 minuten. - De laatste vijf minuten de vijgen toevoegen.
Bak ondertussen de beukenzwammen aan in boter en kruid af met gemalen peper, salie en rozemarijn.
Snijd de varkenshaasjes in dikke sneden, garneer af met de vijgen.
De beukenzwammen werden geserveerd op bolletjes puree vermengd met Boursin cuisine 3 pepers.
Voor de saus aan jullie de keus, maar dit gerecht werd geserveerd met een saus op basis van porto, vijgen en Boursin cuisine 3 pepers.
Serveer dit gerecht zeer warm.
Voor de saus, degene die geïnteresseerd zijn:
2 sjalotten, fijngesneden, opstoven in een beetje boter. 2 vijgen fijnsnijden en toevoegen. - Een flinke scheut porto en Boursin cuisine 3 pepers toevoegen.
Laat op een zacht vuur even sudderen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Varkenshaasje met geuze en mosterd435m
-
Recept
varkenshaasje in amaretto41u30m
-
Recept
Varkenshaasje en witlof met sesamzaadjes445m
-
Recept
Varkenshaasje met gebakken perzik en kerriesaus430m
-
Recept
Gevuld varkenshaasje met spinazieomelet en kaas41u
-
Recept
Gevuld varkenshaasje met ui455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 277 kcal | 13% | 1108 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |