Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een frituurpan tot 180º C.
    Snijd de onder – en bovenkant van de en
    schrob ze schoon, zodat de schil meegegeten kan worden.
    Schil met een dunschiller lange slierten van de
    .
  2. Dep ze droog met keukenpapier.
    Frituur de in kleine porties in ± 5 minuten goudgeel en krokant.
  3. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken en bestrooi ze met fijn gemalen zeezout.
  4. Bewaar de afgekoelde schorsenerenchips in een luchtdicht afgesloten trommel.
    Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en vers
    gemalen peper.
  5. Wikkel het spek strak om de medaillons en
    steek het vast met een takje (verwijder de
    onderste naaldjes en bewaar die) of gebruik
    cocktailprikkers.
    Verhit de helft van de en bak het vlees op middelhoog
    vuur ± 8 minuten aan beide kanten goudbruin.
    Kook intussen de fond met de op middelhoog vuur
    in tot een jus.
  6. Voeg 1 eetlepel fijngehakte rozemarijnnaaldjes toe
    en kook dit nog enkele minuten mee.
  7. Draai het vuur laag, voeg
    de rest van de toe en ko de saus met een staafmixer
    luchtig.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
    Verdeel het vlees over de warme borden.
  9. Schep wat rozemarijnjus erom heen en leg er wat schorsenerenchips bij en serveer direct.
  10. Serveer de rest van de jus in een kom erbij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
67 kcal
3%804 kcal
Vetten
2 g.
3%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkenshaasmedaillons met schorsenerenchips